Molimo da se prijavite ili ispunite registracijsku formu

UNI Signo 207 - najpoznatija svjetska kemijska olovka za dokumentarnu uporabu

Vjerujete li svojoj kemijskoj olovci?

Jeste li ikada obraćali pozornost na to kakvom kemijskom olovkom potpisujete važne dokumente?

Svake se godine u svijetu zbog krivotvorenja dokumenata šteta broji u milijardama dolara. FBI procjenjuje da su samo na malverzacijama s čekovima banke u SAD-u 2008. pretrpjele gubitke iznad 800 milijuna dolara. Tu su još i malverzacije s ugovorima, oporukama i mnogim drugim dokumentima koji nisu uključeni u tu crnu brojku.

Dodatan problem je i neosvještenost struke jer je uobičajeno da bankovni djelatnik, bilježnik ili sudac svoje administrativne poslove potpisuje prvom "pisaljkom" koja je pri ruci.

Loša kvaliteta tinte u takvim kemijskim olovkama ne prodire u strukturu papira i lako se briše kemijskim ili mehaničkim metodama. Dovoljno je malo vještine i običnog acetona da se s papira izbriše ili izmijeni sadržaj. Pritom je problem što većina kemijskih olovaka i nalivpera nema pigmentnu tintu, pa je takav zapis kratkotrajan, blijedi na svjetlosti i lako se ispire.

Ako se zaista želite zaštititi, dovoljno je da obratite pozornost na to ima li vaš pisaći pribor postojanu tintu, odnosno posjeduje li certifikat ISO 14145-2. Takva tinta prodire duboko u vlakna papira i sprečava krivotvorenje. Sjećate li se filma "Uhvati me ako možeš" (Catch me if you can) s Leonardom Di Capriom u glavnoj ulozi? Taj je film inspiriran životnom pričom Franka Abagnalea, avanturista i krivotvoritelja, koji je s pomoću svojih vještina krivotvorenja dokumenata pronevjerio desetke milijuna dolara šezdesetih godina. Nakon zatvora i pokajanja, danas je Abagnale najuvaženiji stručnjak za sigurnost dokumenata, predavač na FBI-ovoj akademiji i savjetnik financijskih institucija.

Taj je gospodin unaprijedio mnoge financijske dokumente i pomogao bankama da se zaštite od krivotvoritelja svih vrsta. Prilikom testiranja pisaćih instrumenata, prema nalogu jedne financijske institucije, uspoređivao je kvalitetu tinte svih poznatijih proizvođača koji imaju certifikat ISO 14145-2. Pritom je tražio idealno sredstvo za potpisivanje dokumenata tako da je zapise podvrgavao različitim kemijskim utjecajima i sredstvima koje krivotvoritelji rabe za tzv. ispiranje.

Kao najbolje rješenje izabrao je kemijsku olovku Signo 207, japanskog proizvođača UNI Mitsubishi Pencil. Danas je UNI Signo 207 najpoznatija svjetska kemijska olovka za dokumentarnu uporabu.

To moćno pero nekima će možda trebati samo nekoliko puta u životu, kada potpisuju vjenčani list ili oporuku, no radite li u banci, na sudu, u javnobilježničkom uredu ili u svom poslu često potpisujete dokumente, zaštitite svoje potpise i zapise kvalitetnim pisaćim programom UNI Mitsubishi Pencil.

Podijeli na društvenim mrežama:

Kategorije proizvoda

novosti

Pogledaj sve novosti

O nama

Osnovna djelatnost nam je veleprodaja uredskog materijala, odnosno svega što Vam je potrebno u svakodnevnom poslovanju.

U našem asortimanu se nalaze tinte toneri i ostali potrošni materijal za pisače najpoznatijih svjetskih brendova HP, Epson, Canon, Lexmark, Fujitsu, Xerox, Minolta, Samsung, papir svih veličina i gramatura

Bonitet izvrsnosti

Pokrovitelj

Vaterpolo Primorje - Vaterpolski Klub Primorje

Partneri

HP Gold Partner Lexmark
Sačuvajmo okoliš zajedno

Sačuvajmo okoliš zajedno

Za naše kupce i partnere postoji i mogućnost da mi svojim vozilima odnesemo iskorištene tonere prilikom dostava naručene robe … Opširnije